"Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia": Nowa edycja już jesienią!

To będzie najbardziej smakowity i najostrzejszy show tej jesieni. Po przerwie powraca „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”. Widzów czeka nieprzyzwoicie wielka porcja emocji, bo uczestnicy mają niepohamowany apetyt na zwycięstwo. Czternastu kucharzy będzie musiało się zmierzyć nie tylko z wyzwaniami kulinarnymi. Trzeba mieć piekielnie mocne nerwy, żeby ze spokojem przyjąć surowe oceny nowego szefa, jednego z najbardziej uznanych polskich mistrzów kuchni, Mateusza Gesslera. Stawka jest wysoka! Zwycięzca zdobędzie 100 tysięcy złotych i staż w jednej z restauracji Mateusza Gesslera.

"Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia": Co w nowym sezonie?

"Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia" podbiła serca widzów na całym świecie. Amerykańska odsłona formatu wykreowała gwiazdę Gordona Ramsay’a. Liczne kolejne edycje m.in. w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie, Ukrainie i w Polsce gromadziły miliony widzów. O sukcesie formatu zdecydowały jednak nie doskonałe receptury i kunszt, jakim muszą wykazać się uczestnicy, ale przede wszystkim emocje towarzyszące rywalizacji i charyzma prowadzącego.

14 uczestników zamieszka razem w willi Hell’s Kitchen. W każdym odcinku dwie drużyny - niebieskich i czerwonych zmierzą się z kulinarnym zadaniem, a zwycięska drużyna dostanie wyjątkową nagrodę - spotkania z niezwykłymi gośćmi, degustacje luksusowych produktów w ekskluzywnych miejscach, szkolenia z ekspertami. W tym sezonie przegrana drużyna zamiast kary otrzyma "lekcję do odrobienia", czyli zadanie, które ma ich nauczyć pokory, szacunku do pracy i produktu oraz pokazać wartość pracy zespołowej.

Reklama

W nowym sezonie "Piekielnej kuchni" nie zabraknie też największych gwiazd polskiego show-biznesu. W piekielnej restauracji będą próbowały i oceniały kulinarne poczynania uczestników. Wśród gości: Young Leosia, Blowek, Jacek Fedorowicz, Grażyna Szapołowska, Janusz Palikot i wielu innych.

"Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia": Sous chefowie

Szefowi w poskromieniu uczestników i koordynacji pracy będą pomagać sous chefowie:

Robert Kondziela - mistrz gotowania z 30-letnim doświadczeniem, edukator kulinarny i ekspert w dziedzinie kuchni polskiej. Od 20 lat współpracuje   z Mateuszem Gesslerem, obecnie zajmując stanowisko szefa kuchni w czterech jego restauracjach.

Bartłomiej Krężel - z gastronomią związany jest od zawsze. Swój talent i charakter pokazał w programie "Top Chef", gdzie znalazł się w pierwszej piątce najlepszych kucharzy. Dziś jest właścicielem i szefem kuchni czterech restauracji na Dolnym Śląsku.

"Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia": Kiedy i gdzie oglądać?

Piekielne zmagania, łzy, zaskakujące decyzje szefa Mateusza Gesslera i wyzwania, jakich w "Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia" jeszcze nie było. To wszystko już od 31 sierpnia, w każdą środę o godzinie 20:00 w Telewizji Polsat.

Zobacz też:

Ida Nowakowska starła się z Katarzyną Cichopek

Tamara Gonzalez Perea: Od najlepszej blogerki modowej do uzdrowicielki dźwiękiem

"Taniec z Gwiazdami 13": Kto z kim zatańczy? Znamy pary!

swiatseriali
Dowiedz się więcej na temat: Hell’s Kitchen | Polsat Box Go: Seriale
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy