Joanna Brodzik w najsłynniejszej szkole kulinarnej świata
O swojej miłości do gotowania Joanna Brodzik opowiadała od dawna, a w 2021 roku wydała swoją pierwszą książkę kucharską zatytułowaną "Umami. Opowieści i przepisy". Teraz zdecydowała się na kolejny krok w swojej przygodzie z kulinariami. Aktorka spełniła swoje marzenie i rozpoczęła warsztaty w najsłynniejszej szkole kulinarnej świata - Le Cordon Bleu, a konkretnie w jej londyńskiej filii.
"Moje życie jest cudowną przygodą. A dzisiaj zaczyna się nowa. Za chwilę, za 15 minut zacznę spełniać jedno ze swoich największych marzeń - warsztaty w Le Cordon Bleu. Dam znać, jak będę już po pierwszych sekundach" - ogłosiła z ekscytacją Joanna Brodzik w nagraniu, które we wtorek zamieściła na swoim Instagramie.
Nagrywając wideo, miała za plecami charakterystyczny czerwony piętrowy autobus. Nieprzypadkowo, bowiem aktorka będzie uczęszczać do londyńskiego oddziału Le Cordon Bleu.
"Moment kiedy masz pięćdziesiątkę na karku, a za chwilę ma się spełnić Twoje największe marzenie - bezcenny! Ja, pasjonatka tropienia historii przypraw i potraw oraz smaczliwości świata, na warsztatach w najbardziej prestiżowej szkole kulinarnej!" - napisała pod nagraniem. Gwiazda nie ujawniła, jakiemu działowi sztuki kulinarnej poświęcone są warsztaty, ani jak długo potrwa kurs, na który się zapisała.
Szkoła Le Cordon Bleu powstała w 1895 roku w Paryżu, a później przeobraziła się w międzynarodową sieć. Obecnie ma 35 filii w 20 krajach świata. Le Cordon Bleu specjalizuje się w klasycznej kuchni francuskiej. Od tych, którzy chcą rozpocząć tam naukę, nie jest wymagane ani doświadczenie w kuchni, ani konkretna wiedza. Paryską szkołę ukończyły m.in. Julia Child, która spopularyzowała francuskie dania w USA oraz Anna Starmach, jurorka polskiego "Masterchefa".