Sama robi zakwas na barszcz
Specjalnością Agnieszki Kotulanki, czyli Krystyny Lubicz z "Klanu", jest barszcz z uszkami na własnym zakwasie. Poznaj szczegóły!
Z wczesnego dzieciństwa Agnieszka Kotulanka pamięta taki obraz: dom rodziców, na środku pokoju ogromny okrągły stół, przy którym w czasie wigilii zbierała się cała rodzina. - Lubiłam pomagać mamie w przygotowaniach do świąt. Razem z siostrą Jolą nakrywałyśmy do stołu, ubierałyśmy choinkę. Zawsze było bardzo wesoło. Staram się, by w moim obecnym domu święta też były takie. Przywiązuję ogromną wagę do świąt, tak zostałam wychowana - opowiada.
Każdy z rodziny przygotowuje samodzielnie jakieś danie.
- Moją specjalnością jest barszcz z uszkami na własnym zakwasie - bardzo się tym szczycę, że sama robię ten zakwas. Oczywiście podczas wieczerzy wigilijnej muszą być śpiewane kolędy. W moim domu rodzinnym śpiewanie kolęd zaczynali dziadkowie, dziś to ode mnie wychodzi ta inicjatywa. Zaczynam śpiewać, a potem przyłącza się do mnie cała rodzina - mówi aktorka.