BrzydUla
Ocena
serialu
9,7
Super
Ocen: 46506
Oceń
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Gotuje zawsze na oko

Gdy Julię Kamińską, czyli niezapomnianą Ulę Cieplak z telenoweli "BrzydUla" zapytano, co naprawdę potrafi robić perfekcyjnie, skromnie odpowiedziała... zupę - krem z selera. I podała przepis. Poznaj szczegóły!



- Gotuję zawsze na oko - wyznała popularna aktorka.

- Składniki podaję więc mniej - więcej. Dwa duże selery, duża cebula, dwa ziemniaki, 3-4 szklanki bulionu warzywnego (ja robię z kostki), dwie łyżki masła, sól pieprz, oliwa truflowa, ewentualnie kilka łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego (ja zazwyczaj nie dodaję). Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, po chwili dodać pokrojony w kostkę seler i ziemniaki, zalać bulionem. Gotować aż seler będzie bardzo miękki, zmiksować blenderem na krem. Gotować jeszcze chwilę, dodać przyprawy i ewentualnie śmietanę. Każdą porcję zupy polać odrobiną oliwy truflowej, która świetnie komponuje się z selerem. Ja dodaję jeszcze kilka listków bazylii.

Reklama

 

Agencja W. Impact
Dowiedz się więcej na temat: Julia Kamińska | BrzydUla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy