NA DOBRE I NA ZŁE | Poniedziałek, 22 czerwca 2020 (12:24)
Magdalena Schejbal, czyli niezapomniana Sara Mandel z „Na dobre i na złe”, kilka miesięcy temu została zmuszona przez komornika do zamknięcia restauracji „Dworzec”, którą rok wcześniej otworzyła razem z mężem w Zakopanem. Aktorka nie jest pierwszą polską gwiazdą, która... wyłożyła się na gastronomii.
1 / 5
Magdalena Schejbal Kiedy w 2018 roku Magdalena Schejbal i jej mąż otworzyli na Krupówkach własną restaurację „Dworzec. Zakopane”, mieli nadzieję, że ich mieszczący się w zabytkowym budynku lokal stanie się jednym z najchętniej odwiedzanych przez turystów miejsc w stolicy Tatr. O tym, że dawny Dworzec (Dwór) Tatrzański po latach znów jest otwarty dla gości, aktorka poinformowała wszystkich wybierających się z wizytą do Zakopanego za pośrednictwem mediów społecznościowych. - Już jest i działa. Jest pysznie i pięknie. Jestem dumna ze Wspólnika i mam cudownych współpracowników – napisała na Facebooku. Niestety, w grudniu ubiegłego roku z powodu zalegania z zapłatą za czynsz lokalem aktorki zainteresował się komornik. Magdalena Schejbal straciła wszystkie pieniądze, które zainwestowała w biznes gastronomiczny.
Źródło: Agencja W. Impact